Що робити, якщо болить зуб?

Що робити, якщо болить зуб?

Якщо у вас болить зуб – найчастіше це результат запального процесу. Найімовірніше у вас пульпіт, який розвивається через невилікуваний карієс. Що конкретніше відбувається? Запалюється пульпа – м’які тканини, що заповнюють порожнину зуба і містять дуже багато нервових закінчень. Звідси і біль у зубі, який може бути різким, і пульсуючим.

Так само зуб може хворіти через запалення верхівки кореня зуба – періодонтит. При цьому захворюванні, окрім болю, пацієнта може турбувати набряк ясен, кістки, гнійні виділення. Не виключаємо механічні травми або пошкодження тканин, що може спричинити біль. Підвищена чутливість зубів теж може викликати біль та неприємні відчуття.

Які наслідки може принести зубний біль?
Зуб цілком реально втратити, якщо не вилікувати саме захворювання, що сприяє болю. Чим скоріш Ви запишетесь на прийом до лікаря-стоматолога, тим швидше Ваша проблема буде вирішена.

Як зняти зубний біль? Не витрачайте час і не займайтеся самолікуванням, а якнайшвидше зверніться за допомогою до вашого стоматолога, який проведе огляд, визначить причини болю та вилікує ваші зуби.

Для запису на консультацію залиште ваші контакти нижче

Зв'яжіться з нами

Ми готові відповісти на будь-які Ваші запитання
Записатися

Ваша заявка успішно відправлена.

Перевірте, чи правильно заповнені поля, і спробуйте ще раз.